Cum se foloseste un tampon in mod corect?

Unele femei folosesc numai tampoane, in timp ce altele nici nu vor sa auda de acestea.

Poate problema lor este ca nu stiu cum sa le introduca in mod corect…

Tampoanele te pot salva in multe situatii delicate. Este mult mai usor sa te implici in activitati sportive, sa faci baie sau plaja ori chiar sex daca folosesti un tampon. Unele femei folosesc tampoanele chiar si ca jucarii sexuale atunci cand se masturbeaza.

Dar exista si situatii in care tampoanele iti fac menstruatia chiar mai neplacuta. In ciuda dimensiunilor diferite pe care le-ai incercat, simti disconfort si durere atunci cand iti introduci un tampon.

Tamponul introdus incorect provoaca dureri
Daca inserezi tamponul in mod corect, nu ar trebui sa simti nimic. Daca simti durere, acest lucru indica de multe ori faptul ca tamponul a fost introdus in mod gresit. Unele femei simt durere in vagin, precum si de spate si abdomen. Durerile de spate sunt un efect secundar comun al menstruatiei. Durerea este normala pentru ca uterul, umplut cu sange, exercita presiune asupra spatelui.

Pe de alta parte, durerea de spate poate aparea si daca folosesti un tampon in mod gresit. Acelasi lucru se aplica si in cazul durerilor abdominale. Daca simti durere numai cand utilizezi un tampon, probabil l-ai introdus intr-un mod gresit. In acest caz, scoate-l si incearca sa introduci unul nou. Doar in cazuri rare durerile cauzate de un tampon pot indica faptul ca ai o problema mai serioasa. Durerea poate fi, de asemenea, asociata si cu un soc toxic.

Cm sa introduci un tampon fara durere?

Foloseste lubrifiant
Cea mai frecventa cauza a durerii este lipsa de lubrifiant din vagin. Asadar, tu introduci in mod corect un tampon, dar vaginul este prea uscat, cu toate ca esti complet sanatoasa. Problema apare daca incerci sa introduci un tampon atunci cand menstruatia este deja slaba. Pentru femeile care folosesc tampoane pentru prima data este foarte recomandat sa le utilizeze din primele zile ale menstruatiei pentru ca astfel vor putea insera tamponul in vagin fara nici un fel de probleme.

Daca nu sangerezi mult si nici nu esti lubrifiata, poate fi foarte neplacut sa folosesti un tampon si de multe ori se poate intampla sa nu-ti mai doresti sa incerci vreodata. Daca ai menstruatii slabe si un vagin uscat, foloseste lubrifiant. Cand menstruatia este deja slaba, cel mai bine este sa inserezi un tampon mai putin absorbant, astfel incat acesta sa nu absoarba si putina lubrifiere pe care o ai. Un tampon mai putin absorbant este alegerea corecta si in cazul in care vrei sa experimentezi masturbarea cu tampoane. Ai grija sa folosesti lubrifiant pe baza de apa.

Incearca sa te relaxezi cand introduci un tampon
Unele femei experimenteaza destul de multe probleme cand incearca sa-si introduca un tampon. La fel ca in timpul actului sexual, femeia trebuie sa stea intr-o anumita pozitie astfel incat sa isi poate relaxa muschii din vagin. Cea mai usoara modalitate de introducere a tamponului este in pozitia sezut sau culcat. Dar asta nu este intotdeauna o optiune deoarece de cele mai multe ori iti schimbi tampoanele la baie. Deci, e bine sa stai ghemuita sau poti sa pui un picior pe toaleta sau pe marginea cazii.

Ai nevoie de ambele maini pentru a insera tamponul. Cu o mana tine tamponul, iar cu celalata departeaza vulvele vaginale. Apoi, insereaza tamponul apasand cu degetul inspre intrarea in vagin. Daca o faci pentru prima data, poti folosi o oglinda. Dar, din moment ce doar practica duce la perfectiune, ai nevoie probabil de mai mult timp.

Si virginele pot folosi tampoane
Multe femei au fost crescute cu convingerea ca este periculos sa folosesti tampoane inainte de primul contact sexual. Asta nu este adevarat, bineinteles. Astazi, fetele sau femeile sunt mult mai active decat in trecut si deci nu este neobisnuit ca himenul lor sa fie intins inainte de primul act sexual. Aproximativ 2% dintre femei se nasc cu un himen extrem de strans si deci nu isi pot insera un tampon. Dar pentru toate celelalte, himenul nu ar trebui sa fie motivul pentru care sa nu foloseasca tampoane.

Pentru inceput, este recomandabil sa folosesti cele mai mici tampoane. In orice caz, folosirea tampoanelor nu are efect asupra virginitatii. Astazi, ignoranta si lipsa cunostintelor despre anatomia feminina sunt singurele motive pentru care himenul are o atat de stransa legatua cu virginitatea. In ciuda acestui fapt, unele femei inca sunt ingrijorate in privinta utilizarii tampoanelor.
sursa: sexgen.ro

Daca ti-a placut...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *