Află cum să-ţi înţelegi copilul

Uneori ai impresia că nu te mai înţelegi cu copilul tău. Că e prea neascultător, prea neastâmpărat, că nu îl preocupa şcoală şi că face o dramă din tot felul de lucruri mărunte.

Este posibil ca într-adevăr să îl fi scăpat de sub control poate pentru că nu ai suficient timp să te ocupi de el sau fie pentru că îl răsfeţi prea mult şi nu prea ai autoritate în faţă lui.

Însă ar mai putea fi ceva. Mulţi părinţi uită ce înseamnă să fi copil şi gândesc toate situaţiile din punctul de vedere al unui adult. Asta nu înseamnă că trebuie să dai în mintea copilului şi că el nu este în stare să înţelegă ceva raţional. Doar că nu tot timpul trebuie să te îngrijorezi atât de mult pentru că anumite lucruri sunt trecătoare. Dacă de exemplu este la gimnaziu şi nu îi place să citească, gândeşte-te sincer cât de mult îţi plăcea ţie să faci acest lucru. Câte cărţi ai citit tu până ai intrat la liceu? Fii sincer faţă de tine în primul rând. Dacă într-adevăr ai fost un copil silitor încă de mic, asta nu înseamnă că trebuie să impui acest lucru şi asupra lui. Dacă insişti prea mult, efectul va fi cel opus. Adică va detesta să citească şi o va vedea ca pe o corvoadă.  În schimb, asigură-te că are acces la cărţi din diverse domenii, uneori e doar o chestiune de gust, poate nu îi va plăcea niciodată literatura, romanele, însă va citi cu interes cărţi de istorie sau va fi pasionat de geografie. Lasă-l să fie curios şi să descopere singur anumite lucruri şi oferă-i şi lucruri care nu te interesau pe tine. Lui s-ar putea să îi placă.citeste mai departe

Daca ti-a placut...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *