– Simteam ca scrisul pe blog este in zadar –

Acum ceva timp s-a desfasurat o campanie pe Craiova.Blogalinitiative.ro, care a avut ca premii un banner timp de 30 de zile pe 3 bloguri la alegere din Kooperativa 2.0, un interviu pe un blog la alegere din cadrul Kooperativa 2.0 si un un banner pe www.craiovaforum.ro. Iar castigatoarea interviului – Andra Chiutu–  a ales blogul meu. De ce ? Asta am intrebat-o si eu.

Dupa ce i-am butonat blogul si pagina de facebook am konstruit niste intrebari, pe care le gasiti mai jos, impreuna cu raspunsurile.

735885_553606591334079_696694448_o

1. Buna, Andra. Ce faci in acest moment? (si nu vreau sa-mi spui te pregatesti sa-mi raspunzi la intrebari);

Doar ce mi-am făcut un ceai căci sunt înnebunită după ceaiuri și citeam câteva bloguri pe care le-am descoperit de curând.

2. Ti-am butonat blogul si am observat ca esti o persoana sensibila, dar in acelasi nu doresti sa primesti sfaturi, pareri etc. De ce? Ce te-a facut sa nu mai accepti sfaturi/pareri?

Consider că degeaba îți dă cineva sfaturi dacă ești încăpățânată și nu le iei în considerare și fiecare persoană majoră știe să-și aibă de grijă. Părerile sunt constructive bune sau rele însă sunt o persoană care nu ține cont de părerea altcuiva. De multe ori se întâmplă ca anumite persoane să-și dea cu părerea doar pentru a te descuraja.

3. Tot de pe blogul tau am observat ca iubitul tau ti-a facut cadou domeniul universulanderei.ro. Sa inteleg ca el te sprijina in aventura 2.0? Este o inspiratie pentru tine?

M-am bucurat foarte tare când mi-a spus de cadou. De la început din 2010 când am început să-mi construiesc blogul el m-a sprijinit și chiar mă îndemna să scriu mai des, uneori chiar el vine cu idei despre ce ar trebui să mai adaug într-o postare sau la design. Dacă nu m-ar fi susținut poate că m-aș fi lăsat demult.

4. Desi iubesti Craiova, doresti sa pleci din Romania. De ce?

Iubesc Craiova, este orașul unde m-am născut și am crescut, am petrecut momente minunate și încă petrec însă dacă ar fi așa cum îmi doresc în această țară nu aș mai pleca. Având în vedere că nu mi-am găsit nici până acum job(bine, am absolvit în 2013 facultățile, nu a trecut chiar așa mult timp) am zis că cel mai bine este să încerc și în străinătate. Am amânat această plecare din lipsa de banii necesari pentru recunoașterea diplomelor și în luna mai mă voi înscrie la Titularizare (Sper să fie cu noroc, astfel nu voi mai pleca prea curând din Craiova!).

5. Ai spus ca ai un jurnal in care scrii multe lucruri, dar pe care nu le-ai publicat. Imi poti scrie cateva randuri din el?:d Vreau multe, stiu.

Inițial am vrut să scriu o istorisire fantasy dar apoi m-am răzgândit chiar dacă gândisem deja cuprinsul. Am câteva lucruri scrise pe care nu m-am gândit să le fac publice până acum și nici nu cred că o voi face vreodată, îmi lipsește curajul în acest caz. Apoi m-am gândit că ar fi frumos să fac o povestire ca un jurnal despre iubirea noastră fiindcă sunt foarte mândră de relația noastră de 5 ani de zile și voiam să scriu despre micile certuri, marile împăcări, suișurile, coborâșurile, etc. Dar încă rămâne la stadiul de „proiect nefinalizat”. Fac parte din generația care ținea jurnaluri. Dar crescând nici că m-am mai atins de jurnal. Blogul a devenit aproape un jurnal. Însă când voi avea curajul necesar voi scrie aici 🙂

6. Iti place sa citesti? Detaliaza, te rog.

Da, îmi place să citesc, este unul dintre lucrurile care mă relaxează și îmi ajută imaginația. Sunt de părere că așa îți îmbogățești vocabularul, îți deschizi mintea, devii mai creativ 🙂 Cel mai mult îmi plac cărțile scrise de Anne Rice și cele de Agatha Christie.

7. Cum te ajuta/te-a ajutat blogul?

M-a ajutat foarte mult să mă exprim mai liber de cât o făceam, să cunosc oameni minunați, să-mi ocup timpul liber și în timp am fost și apreciată dar mi s-a întâmplat de câteva ori să fiu și criticată pentru felul sincer în care mă exprimam în legătură cu vreun subiect care probabil irita.

8. Ai avut momente in care ai dorit sa spui stop, inchid blogul? Detaliaza, te rog.

Da, am avut asemenea momente. Cred că de maxim 3 ori. Acestea au fost în timpul anilor de facultate când pur și simplu mă simțeam epuizată sau simțeam că scrisul pe blog este în zadar.

9. Scrisul postarilor si in engleza face parte din planul tau…. ( continua fraza)?

Scrisul postărilor și în engleză face parte din planul meu de a le face mai ușor cititul celor din străinătate care îmi urmăresc blogul, nemaifiind nevoie de Google Translate sau alte site-uri ajutătoare. Plus că în acest fel utilizez limba engleză și mai des fiindcă îmi place mult 🙂

10. Care este planul tau pentru urmatoarele 6 luni?

Hmm… 6 luni. În primul rând să termin modulul psihopedagogic, apoi să mă înscriu la titluarizare în mai și să prind post pe limba engleză în orașul meu. În al doilea rând mi-am propus să slăbesc 20 kg în următoarele luni. Deja 4 kg s-au dus. Cam acestea ar fi planurile mele pe scurtă durată.

11. De ce ai ales, dintre toate premiile puse la bataie la campania “Iubesc Craiova”, blogul meu?

Am ales blogul tău fiindcă de ceva timp îl „ochisem” prin blogosferă și m-a atras felul în care scrii, postările interesante și diversificate. De pe kooperativa.ro mi s-a părut că pe blogul tău m-aș „încadra” cel mai bine la interviu 😀 Spor la scris!

No, asta a fost. Bun, rau, va rog sa-mi spuneti.

Daca ti-a placut...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *