Viata la metrou cu carucior si fara lift

update: 04.11.2016. Dupa aproape o luna METROREX au raspuns. Exista, dar nu avem. :)))

„Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată cu numărul M.01/15959/11.10.2016, vă comunicăm următoarele:

O listă cu staţiile care nu au facilităţi (lifturi) pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi, nu există ca atare. Însă, pe harta Metrorex veţi regăsi staţiile care au facilităţi, notate cu simbolul caracteristic, după cum puteţi vedea mai jos;”

unnamed

M-am tot gandit si chiar cred ca, daca vrei sa faci ceva care bate la fund logica, Romania este tara care te poate invata asa ceva.

Mai exact. Eu nu folosesc caruciorul, insa sora mea, pana ii vine port-bebe, il foloseste. Si, implicit, si metroul. Metrou care, dupa logica noastra are si lift pentru asa ceva.
Tare mi-as dori sa aflu ce a fost in capul celor METROREX atunci cand au facut planul pentru lifturi la metrou si ce i-au impedicat sa lase unele statii fara lift. Si fara poarta speciala pentru carut.

In alta ordine de idei, se pare ca avem multi oameni cu dizabilitati. Altfel nu-mi explic de ce liftul de la metrou e plin de oameni care nu au carut (bebe sau etc.). Pentru ca, acel lift este pentru batrani, carut si persoane cu dizabilitati. Eu as amenda oamenii care folosesc acel lift doar pentru ca nu-s in stare sa coboare niste scari.

 

 

Daca ti-a placut...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments

1 comment

  1. Sa stii ca sunt si oameni cardiaci care nu au un handicap in sine, dar un asemenea efort de a urca uneori chiar si doua etaje (parc Bazilescu de exemplu) le-ar putea fi fatal. Ce ar trebui sa faca acesto oameni ca sa nu ia o amenda (asa cum propui)? Sa aibe in permanenta acte mediale, retete stampilate si parafate etc asupra lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *