Ce asteptari sa ai de la copil, in opinia mea

Pana sa nasc, chiar discutam cu prietenul meu despre ce astepari vom avea de la el. El, in gluma, spunea ca doreste sa devina un matematician.

Eu, in serios, i-am spus ca o sa incerc sa-l cresc cu bun simt, sa invete sa lupte pentru ceea ce-i place si sa fie un om bun. A nu se intelege un om care se lasa calcat in picioare. Ci, mai degraba, empatic si sa-i ajute pe cei ce au nevoie de ei fara sa ceara nimic in schimb. Si, desigur, sa vada mereu partea pozitiva intr-o situatie negativa.

As putea sa-i induc cele de mai sus, pentru ca eu le stapanesc destul de bine si nu-mi va fi greu sa i le aplic si lui, iar el sa si le insuseasca. In rest, legat de job, de ceea ce doreste sa faca cu viata lui, eu o sa-l incurajez mereu sa-si duca cat mai departe pasiunile pe care le are.

Nu stiu daca a avea asteptari de la un om, in general, este neaparat un lucru bun. Poate sa ai o idee despre cum ai vrea. De cele mai multe ori, asteptarile se dovedesc a fi dezamagiri si apoi frustrari.

Cred ca, neavand astapari in mod special de la Marcus poate creste un copil sanatos emotional si nu numai. Acum, daca am sau nu dreptate voi afla de la Dr. Laura Markham, fondatorul www.ahaparenting.com, doctor in psihologie clinica, care revine pe 13 mai 2017 la Bucuresti pentru a sustine doua conferinţe dedicate parintilor si celor implicati in procesul de crestere si educare a copiilor.

Conferintele se vor intitula:

1. Cum să devii părintele bland de care are nevoie copilul tau, cu urmatoarele subiecte:

  • cele trei principii pentru un parenting pozitiv;
  • ce asteptări sa ai de la copil;
  • cum sa iti convingi partenerul sa devina un parinte bland;
  • cum sa treci de la pedepse la comunicare;
  • cum sa ai grija de propriile emotii.

Iar biletul pentru Conferinta nr. 1 (ora 10.00-13.00) se poate achizitiona de aici.

2. Cum să creşti un copil inteligent emoţional, cu urmatoarele subiecte:

  • de ce inteligenta emotională (EQ) e mai importanta decat IQ-ul;
  • cum ss ii oferi copilului uneltele pentru a fi un adult inteligent emotional;
  • cum sa ii ajuti pe copii sa-si controleze comportamentul;
  • cum sa ii inveti pe copii sa coopereze fara sa tipi, sa ameninti, sa pedepsesti;
  • de ce este important sa iti inveti copilul ce inseamna emotiile sanatoase.

Iar biletul pentru Conferinta nr. 2 (ora 14.30-17.00) se poate achizitiona de aici. Insa, daca doresti, poti participa la ambele conferinte. Se pot achizitiona la unul dintre link-urile puse la conferina 1 sau 2.

Laura Markham este autorul bestseller-urilor Părinţi liniştiţi, copii fericiţi: cum să înlocuim ţipetele cu conectarea şi „Părinţi liniştiţi, fraţi fericiţi: cum să creştem fraţi prieteni pe viaţă”, publicate în limba română de Multi Media Est Publishing şi disponibile la www.shop.totuldespremame.ro.

Conferinţele din 13 mai fac parte din seria  Conferințele TOTUL DESPRE PARENTING şi vor aduce în atenţia publicului subiecte precum inteligenţa emoţională a copilului, comunicarea empatică, educaţia în care limitele sunt stabilite cu blândeţe şi cu atenţie la nevoile celui mic, conectarea sporită între părinţi şi copii, reglarea propriilor emoții şi împlinirea personală, metode pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor. Toate sunt, potrivit specialistului, extrem de importante pentru armonia în familie, dar şi pentru a-l ajuta pe copil să devină un adult responsabil, sigur pe el şi fericit.

laura markham

 

Daca ti-a placut...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *