Cum sa ii inveti pe copii sa coopereze fara sa tipi, sa ameninti, sa pedepsesti

Stiu ca este un pic prematur sa discut despre subiectul de mai sus cu un copil de un an la bord. Insa, temeila se construieste de la inceput. Nu tipi la el cat este mic si apoi dintr-o data te faci parinte cu lectiile la zi.

Nu cred ca am tipat niciodata la Marcus, pentru ca nu-mi sta in fire, insa mi-a venit de multe ori s-o fac, pentru ca, cateodata chiar simt ca nu mai pot si cred ca tipatul este solutia.

Din pacate, prin tipat cred ca inrautatesti o situatie si-l faci pe copil sa fie tot mai inchis in el, sa-i fie teama sa comunice.

Acelasi lucru il am si despre amenintari sau pedepse. Eu incerc de fiecare data sa ma pun in locul lui Marcus si ma intreb cum mi-as fi dorit sa comunice cu mine cineva atunci cand fac ceva gresit, cand simt ca situatia o ia razna. Cu siguranta nu prin amenintari, tipete sau pedepse. Prin comunicare pe un ton calm, intrebari care sa duca catre rezolvarea situatiei si calmarea spiritelor. Si nu neaparat in acelasi moment. Ci in timp. Este nevoie de timp pentru a rezolva o situatie.

Stiu ca nu este usor, ca teorie toata lumea stie, iar practica este mai grea. Insa, daca gandesti pe termen lung nu pe moment, vei vedea ca in timp te poti calma, poti avea timpul necesar pentru a sta de vorba cu al tau copil. Pana la urma copilul este un om mai mic.

Dar mai multe despre subiect, plus altele, poti afla de la Dr. Laura Markham, fondatorul www.ahaparenting.com, doctor in psihologie clinica, care revine pe 13 mai 2017 la Bucuresti pentru a sustine doua conferinţe dedicate parintilor si celor implicati in procesul de crestere si educare a copiilor.

Conferintele se vor intitula:

1. Cum să devii părintele bland de care are nevoie copilul tau, cu urmatoarele subiecte:

  • cele trei principii pentru un parenting pozitiv;
  • ce asteptări sa ai de la copil;
  • cum sa iti convingi partenerul sa devina un parinte bland;
  • cum sa treci de la pedepse la comunicare;
  • cum sa ai grija de propriile emotii.

Iar biletul pentru Conferinta nr. 1 (ora 10.00-13.00) se poate achizitiona de aici.

2. Cum să creşti un copil inteligent emoţional, cu urmatoarele subiecte:

  • de ce inteligenta emotională (EQ) e mai importanta decat IQ-ul;
  • cum sa ii oferi copilului uneltele pentru a fi un adult inteligent emotional;
  • cum sa ii ajuti pe copii sa-si controleze comportamentul;
  • cum sa ii inveti pe copii sa coopereze fara sa tipi, sa ameninti, sa pedepsesti;
  • de ce este important sa iti inveti copilul ce inseamna emotiile sanatoase.

Iar biletul pentru Conferinta nr. 2 (ora 14.30-17.00) se poate achizitiona de aici. Insa, daca doresti, poti participa la ambele conferinte. Se pot achizitiona la unul dintre link-urile puse la conferina 1 sau 2.

Laura Markham este autorul bestseller-urilor „Părinţi liniştiţi, copii fericiţi: cum să înlocuim ţipetele cu conectarea” şi „Părinţi liniştiţi, fraţi fericiţi: cum să creştem fraţi prieteni pe viaţă”, publicate în limba română de Multi Media Est Publishing şi disponibile la www.shop.totuldespremame.ro.

Conferinţele din 13 mai fac parte din seria Conferințele TOTUL DESPRE PARENTING şi vor aduce în atenţia publicului subiecte precum inteligenţa emoţională a copilului, comunicarea empatică, educaţia în care limitele sunt stabilite cu blândeţe şi cu atenţie la nevoile celui mic, conectarea sporită între părinţi şi copii, reglarea propriilor emoții şi împlinirea personală, metode pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor. Toate sunt, potrivit specialistului, extrem de importante pentru armonia în familie, dar şi pentru a-l ajuta pe copil să devină un adult responsabil, sigur pe el şi fericit.

laura markham

300x250

Daca ti-a placut...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *