Guest Post: Cum a fost la conferinta sustinuta de Dr. Laura Markham

300x250Desi am spus c-o sa ma duc, astrele au vrut-o pe sora mea mai mare, care are un bebica de aproape 9 luni. Si-a dorit foarte mult sa ajunga, asa ca i-am dat ei invitatia, dar i-am spus ca trebuie sa revina cu o parere despre pentru a o impartasi si cu tine.

A facut muuuulte poze si a scris destul putin. Ce m-a mirat a fost faptul ca nu a scris ce mi-a spus mie la telefon dupa terminarea conferintei.

Cred ca este cel mai important lucru, din punctul meu de vedere.

Ea se astepta ca Laura sa le povesteasca despre cum sa fii un parinte mai bun si nu despre cum sa fii un om mai bun.

In esenta, parintele nu e vreo specie de animal, e tot om, nu?:)) Asta i-am raspuns eu. A, si i-a placut atat de mult incat si-a cumparat si cartea: „Parinti linistiti, copii fericiti.”

Si ca sa n-o mai lungesc, mai jos aveti mini parerea ei. Scurta si la obiect, asa cum e si in viata de zi cu zi.

DROP IT AND TAKE A DEEP BREATH

Drop it and take a deep breath (Ia o pauza si respira adanc) este un principiu ce-si are utilizarea atat in viata personala cat si profesionala.
In oricare din acestea sunt momente, cand din diverse motive, esti nervoasa/furios/a.
Recunosc, ca de cand am devenit parinte sunt mai agitata; cum ar veni „imi dare tandara” mai repede, iar acest lucru are implicatii atat asupra vietii de cuplu cat si a rolului meu de parinte.
Din acest motiv am dorit sa particip la conferinta din 13.05.2017, sustinuta de dr Laura Markham – am dorit sa aflu ponturi pentru a deveni un om mai bland si implicit un parinte bland.
Astfel ca, desi am mai apelat la exercitii de respiratie si inainte de a deveni parinte, faptul ca dr Markham si-a inceput prezentarea cu o poveste in care a apelat la principiul „Drop it and take a deep breath” mi-am zis ca sunt in locul care trebuie pentru a invata mai multe lucruri.
Cu totii, indiferent de circumstante suntem furiosi la un moment dat si acest lucru poate avea implicatii asupra sanatatii noastre cat si a relatiei familiale/profesionale.
Asa ca hai sa luam o pauza in care sa respiram adanc 🙂

Daca ti-a placut...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *