Ce am invatat din mini vacanta cu Marcus

IMG_2553Am fost plecați pentru câteva zile prin zona Brașov, Râșnov, Sinaia și Poiană. Eu, Marcus, Andrew ( tati) și o amică care a venit ptr ICCEFest și a dorit să viziteze un pic România.

Somnul:

Cred că este cel mai important lucru. Am încercat să-i respect ora de somn, dar pur și simplu nu am reușit 100%, iar asta s-a văzut.

Oricât de foame i-ar fi fost, daca nu își făcea somnul corect, vai și amar de curul nostru. Mofturi peste mofturi. Nimic nu-i mai plăcea, se aseza pe jos și stătea acolo, iar în mașină concert care îți ajunge să-ți spargă creierul. Deci: Somnul este foaaaaarte important de respectat. Ca să nu mai spun că acum nu mai adoarme imediat precum o făcea acum câteva luni dacă îl deranjez de la somn. Se trezește și până la somnul următor concert de mofturi, somnolență și plâns de oboseală.

Scaunul de bebe/copil.

Noi acasă avem un booster, pe care l-am atașat de un scaun normal. Nu am găsit logica unui scaun special de care să mă împiedic prin bucătarie. Și este numai bun de luat în vacanță.

Marcus mănâncă cam 80% singur. Și mai nou dorește să aibă și tacâm. Nu mănâncă fără. Așa că mâncatul în brațe este exclus, însă puține localuri au scaune speciale, iar cele care au sunt fără centură, iar al meu copil a învățat să se ridice și probabil dorește s-o ia la pas. Cu boosterul viața e mai simplă. Atașez de orice scaun și nu mă mai doare capul.

Pătuț:

Și aici avem mici probleme. Dacă-l pun să adoarmă cu noi, efectiv nu vrea s-o facă. Se cațără peste tot și doar cu forța îl pot ține în pat.

Pe de altă parte nici singur nu prea vrea. Dar, fiind somnoros, trebuie să doarmă. Plus că somul lui de seară este prea devreme pentru noi. 7-8-maximum 9.

Cum pătuțul nu-l putem lua, am testat varianta cu țarc, care a funcționat.

Am urcat țarcul pe pat și l-am pus pe Marcus acolo, iar când doream să dormim, puneam țarcul jos și îl puteam lângă noi.

La noi pare să meargă varianta asta. Însa nu ptr mult timp, ptr că și-a cam dat seama cum să escaladeze țarcul și să iasă de acolo. Bine, mai există și varianta să întrebi dacă se poate face rost de un pătuț. Noi am stat la o casă.

Cum ar veni, vacanța e în funcție de ora de somn. Asta dacă nu există bunică sau dădacă. Nu știu pentru cât timp, dar ce mai contează acum? :))

 

Daca ti-a placut...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *