Subestimarea copilului

Nu stiu tu, dar eu am crescut cu „Lasa, este mica si nu stie. Este noua si de aia a gresit. Este copil, este normal sa faca aia sau aia. Sigur n-o sa faca aia, este prea mica/mic.

In timp mi-am dat seama ca subestimare chiar nu ajuta la nimic. Ba din contra, face foarte rau si duce la plangere de mila, ceea ce duce la o societate plina de oameni slabi, care nu-s in stare sa iasa din zona de confort, pentru ca LASA.

Eu am sa incerc sa evit aceste fraze in cresterea lui Marcus, iar oamenilor din jurul meu, atunci cand le vor folosi am sa-i rog sa le foloseasca in alta parta sau sa se abtina. Este chiar sub nasul nostru si ne face atata rau.

Cred ca atunci cand un copil se „loveste” de ceva nou si face „buda” nu ar trebui sa spunem „lasa, ca e copil si normal.” Nimic nu e normal. Normalul tine de casa fiecaruia. Ce e nou se cerceteaza cu grija si atentie, dar asta nu inseamna ca nu poate gresi. LASA asta parca duce a nepasare fata de copil.

Din ce am observat eu, cand copilul vrea sa faca ceva ce e nou pentru el, cumva se descurca, doar ca are nevoie de putin ajutor, indrumare si timp.

Daca ti-a placut...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *