Marcus a avut prima criza de furie. Cum m-am descurcat?

F09F6FB1-3FCE-47D9-B733-B8AED57210A7Viata alaturi de un copil de aproape doi ani este foarte animata. Razi si plangi in acelasi timp. Razi cand se tranforma in om mare si plangi cand se decide ca vrea sa fie din nou copil.

Marcus este un copil care stie ce vrea si cumva reuseste sa obtina ceea ce doreste. Si nu neaparat prin crize. Insa, intr-o seara i s-a pus pata pe o “jucarie” si efectiv a facut ca toate-cele cand l-am luat spre alt lucru.

Facem dus si el se tot juca cu doua capace. Turna apa dintr-un capac in altul. Mare bucurie pe el. Cand i-am spus ca trebuie sa ne pregatim sa iesim, el a dat din cap “nu”, iar cand am vrut sa-l ridic a inceput sa tipe si sa dea din picioare.

S-a linistit imediat, insa criza de furie mi-a ramas in cap, iar la urmatoarea baie am incercat sa-l  determin pe el sa lase “jucariile”, fara ca eu sa-l oblig sa faca asta.

I-am spus ca el se poate juca in continuare, daca doreste, insa eu am sa ies din baie ptr ca am de facut bla, bla…

Desi a dat din cap ok, cum am iesit pe usa a venit dupa mine. Acum e fara crize la baie.

Nu stiu daca am facut bine, dar poti afla raspunsul corect daca te duci conferinta: Modern Dad’s Challenges, editia 6, din data de 28 februarie, de la 18:30, la Hotel International, care are ca tema: Crizele de furie si traumele copiilor: cum le gestionam?

Participarea la eveniment este gratuita si necesita inscrierea in prealabil pe site-ul evenimentului – http://events.moderndads.ro/#inregistrare

Cei care te vor indruma spre o mai buna gestionare a crizei de furie, sunt: Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner Eu, parinte ghemotoc si Mirela Horumba, psihologul parintilor, cu certificare internationala in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment si psihoterapeut cu drept de libera practica acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania ( www.mirelahorumba.ro).

Daca ti-a placut...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *