Cum se “trateaza” crizele de furie

Am vorbit in articolul anterior despre cum s-a desfasurat prima criza de furie a lui Marcus si cum procedat. Dar si despre conferinta Modern Dad’s Challenge. Saptamana trecuta a avut loc si au abordat subiectul “Crizele de furie si traumele copiilor.

Desi nu am fost, am primit pe mail informatii post eveniment care mi s-au parut utile de dat mai departe.

Crizele de furie la copii sunt un mod de a descarca toate frustrarile acumulate de-a lungul unei perioade de timp. Copiii nu au control asupra acestora deoarece inca nu au invatat sa-si gestioneze emotiile si au nevoie de ajutorul nostru in acest sens. Sunt doua aspecte importante pe care un parinte poate sa le faca pentru copilul sau:

1. sa incurajeze descarcarea emotionala a acestuia fara a aduce propria furie in acest proces si

2: sa-i ofere celui mic un model sanatos de gestionare a furiei”, a povestit Ioana Agachi, Psihoterapeut.
Cel mai important lucru atunci cand cel mic face o criza de furie este ca noi, parintii, sa acceptam neconditionat emotia, sa empatizam cu el, sa ii aratam disponibiltate si faptul ca suntem alaturi de el, iar dupa ce actul s-a consumat, putem sa discutam cu cel mic, sa intelegem care este motivul care a generat aparitia crizei si apoi sa incercam sa gasim solutii impreuna astfel incat sa evitam astfel de situatii pe viitor.
In timpul crizei de furie, putem folosi metoda CHECK (C=Check child; H=Check house; E= Check emotions; C=Contemplate; K= Keep kilter). Iar dupa ce scade intensitatea crizei, putem tine cont de urmatorii pasi:

• Empatizam cu cel mic;
• Etichetam emotia;
• Ii amintim ca emotiile sunt trecatoare;
• Oferim explicatii si alternative;
• Il intrebam daca il putem ajuta pentru a se calma mai usor.

O NOUTATE a evenimentului a fost lansarea platformei www.moderndads.ro, dedicata tatilor si viitorilor tati. Pe site, tatii vor gasi articole, interviuri, materiale realizate in colaborare cu specialisti (pediatri, psihoterapeuti etc.), informatii din orice etapa a vietii de tata precum si noutati despre evenimentele la care pot merge cu cei mici si activitatile pe care le pot face impreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *