Cum se “trateaza” crizele de furie

Am vorbit in articolul anterior despre cum s-a desfasurat prima criza de furie a lui Marcus si cum procedat. Dar si despre conferinta Modern Dad’s Challenge. Saptamana trecuta a avut loc si au abordat subiectul “Crizele de furie si traumele copiilor.

Desi nu am fost, am primit pe mail informatii post eveniment care mi s-au parut utile de dat mai departe.

Crizele de furie la copii sunt un mod de a descarca toate frustrarile acumulate de-a lungul unei perioade de timp. Copiii nu au control asupra acestora deoarece inca nu au invatat sa-si gestioneze emotiile si au nevoie de ajutorul nostru in acest sens. Sunt doua aspecte importante pe care un parinte poate sa le faca pentru copilul sau:

1. sa incurajeze descarcarea emotionala a acestuia fara a aduce propria furie in acest proces si

2: sa-i ofere celui mic un model sanatos de gestionare a furiei”, a povestit Ioana Agachi, Psihoterapeut.
Cel mai important lucru atunci cand cel mic face o criza de furie este ca noi, parintii, sa acceptam neconditionat emotia, sa empatizam cu el, sa ii aratam disponibiltate si faptul ca suntem alaturi de el, iar dupa ce actul s-a consumat, putem sa discutam cu cel mic, sa intelegem care este motivul care a generat aparitia crizei si apoi sa incercam sa gasim solutii impreuna astfel incat sa evitam astfel de situatii pe viitor.
In timpul crizei de furie, putem folosi metoda CHECK (C=Check child; H=Check house; E= Check emotions; C=Contemplate; K= Keep kilter). Iar dupa ce scade intensitatea crizei, putem tine cont de urmatorii pasi:

• Empatizam cu cel mic;
• Etichetam emotia;
• Ii amintim ca emotiile sunt trecatoare;
• Oferim explicatii si alternative;
• Il intrebam daca il putem ajuta pentru a se calma mai usor.

O NOUTATE a evenimentului a fost lansarea platformei www.moderndads.ro, dedicata tatilor si viitorilor tati. Pe site, tatii vor gasi articole, interviuri, materiale realizate in colaborare cu specialisti (pediatri, psihoterapeuti etc.), informatii din orice etapa a vietii de tata precum si noutati despre evenimentele la care pot merge cu cei mici si activitatile pe care le pot face impreuna.

Daca ti-a placut...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *