Cum am “grija” de dermatita atopica a lui Marcus

Inca de cand s-a nascut, Marcus a facut o reactie prin bubite la noul mediu. Probabil voia sa mai stea in burtica.

Chiar din spital, doamna doctor m-a informat ca o sa fie un copil cu o piele sensibila.

Acasa il spalam total aiurea. Ca pe un bebelus/copil cu o piele normala, pana cand s-a umplut de bube, iar fata ii era iritata si avea cruste. Asta pe la vreo 8-10 luni.

In urma unei vizite la doctor i-am schimbat toate produsele de spalat, deterget etc. Iar dupa o documentare, am facut urmatoarele:

  • am renuntat la burete de baie. Crede-ma era foarte fin, insa se pare ca nu e bine sa-l speli pe bebe cu dermatita cu burete;
  • Nu baie in cada, ci doar dusuri caldute si rapide. Aici facem exceptie cand il spala tati. Se joaca cu jucarii in cada si na.
  • Detergent special ptr piele sensibila. Am folosit eco… bla bla, insa, efectiv nu curata deloc hainele. Cand incepi diversificare, pai ai nevoie sa speli si tot sa speli. Acum e ok. Da foaaaarte putin pe el. E baiat de 2 ani, ce naiba.

Toate cele de mai sus ma ajuta ca am grija de dermatita lui Marcus. Insa, cand ii facem in cada, chiar se observa diferenta. Pielea e super uscata.

La mine functioneaza. Insa daca si copilul tau are probleme cu pielea, si nu numai, te invit la o conferinta despre “Cum avem grija de sanatatea copilului (0 – 5 ani)”, 3 mai, de la 18: 30, la Hotel Continenatl Bucuresti, la o noua editie Modern Dad’s Challenges.

Inscrierea se face gratuit, accesand link-ul: events.moderndads.ro si completamd formaularul de inregistrare.

Subiectele vor fi dezvoltate de catre:

Dr. Valeria Herdea, medic primar medicina de familie-profil pediatrie: Despre bolile copilariei si cele mai commune afectiuni la cei mici

Bogdan Ivanescu, Autor si prezentator al platformei medicale TV – Doctor MIT: Alergii Mituri & Adevaruri despre ingrijirea sanatatii copilului

Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergologie si imunologie clinica: Alergii si afectiuni ale pielii. Notiuni de baza.

Dr. Ana-Maria Cernica, Medic Specialist Pedodontie Crystal Dental Clinic: Ingrijirea dintilor la copii. Efecte pe termen lung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *