Parenting modern si relatia mea cu el


S-a nimerit la fix asta cu parenting-ul modern si conferinta despre care iti voi spune mai jos.

La fix, pentru ca doream sa scriu despre el pe blog, dar cumva nu prea imi venea. Ca sa nu mai spun ca zilele trecute am abordat acest subiect.

Din start iti spun ca pe mine acest nou parenting efectiv ma depaseste. Pentru ca, cateodata pare ca nu este logic. Ca sa nu mai spun ca teoria lui Vasile se contrazice cu teoria lui Vasilica.

Apoi, cateodata ma intreb daca unele teorii sunt expuse de oameni care au stat aproape non-stop cu macar un copil. Nu este acelasi lucru a avea un copil cu a sta efectiv cu el. Este o diferenta enorma.

Eu nu am un exemplu care sa ma indrum despre cum sa/mi cresc copilul, pentru ca cele aplicate pe mine s-au dovedit proaste. Si nu judec pe mine, pur si simplu mi-au facut viata mai grea si incet-incet am reusit sa mi le scot din cap, drept urmare il cresc pe Marcus testand fel si fel de variante, insa cu o idee clara. Mi-as dori sa devina un om independent si adaptabil. Nu/mi pasa daca exista copii de varsta lui care stiu sa citeasca, dar el nu.

Cred ca teoriile astea sunt precum acea rochie faina pe care o vezi in revista. O vrei si tu, dar nu-ti permiti, asa ca te duci la croitor sa ti/o faci. Si nu o faci marimea din catalog, ci acea pe care o ai tu. Si poate ca, rochia e ptr un bust mai mare, iar tu esti spate. Asa ca o adaptezi conform corpului tau.

Apoi mai cred ca este foarte importanta sinceritatea fata de copil, oricat de greu poate parea.

Eu nu pot s-o dau si s-o intorc. E simplu: Mergem acolo, o sa-ti faca aia, o sa te doara (sau nu), iar daca nu stai vei complica totul. Eu sunt langa tine si trebuie sa ai incredere.

Extrem de important sa nu-ti minti copilul. El tine minte TOT si in timp nu va mai avea incredere in tine sau te va minti.

Si apoi ma gandesc ca viata este despre bine si rau. Cand face bine ii spui asta, iar cand face rau si nu intelege, schimbi tonul. Pentru ca, da, copiii sunt inocenti, dar cateodata te cam testeaza.

Nu astept empatie din partea celor din jur, chiar daca eu am asa ceva. Recunosc ca nici mie nu-mi place sa stau undeva si sa aud cum urla un copil. Chiar daca s-ar presupune ca/s imuna la asa ceva.

Si da, copilul cateodata mai si plange. Eu incerc sa/i spun destul de rar sa nu mai planga. Il las si pare ca asa se descarca, apoi vine la mine si ma imbratiseaza. Chiar zilele trecute plangea si la un moment dat s-a oprit si a spus “Gata, nu mai cry”. Am ras amandoi.

Habar nu am daca e bine ce fac. Insa stiu ca menirea mea in relatie cu el nu este sa-l distrug, ci sa creasca un om. Cu bune si rele. Mai stiu ca el este la inceput de viata si are nevoie de o incurajare. Ca are nevoie de explicatii. Sau, cateodata e nevoie sa-l las pe el sa-si dea seama, chiar daca se raneste.

Apoi, ca mami si tati sunt fericiti cand stau cu el, dar sunt fericiti si cand lucreaza. Ca el trebuie sa se joace si singur sau cu alti copii.

Cat despre conferinta, mai jos aveti toate detaliile.

Pe 14 noiembrie, de la 18:30, la Hotel International, tati si viitori tati sunt asteptati la o noua editie Modern Dad’s Challenges, pe tema Provocarile parentingului modern”.Sunt alaturi de noi Bogdan Ion, Presedinte fondator al Asociatiei Romane de Terapii Scurte Orientate pe Resurse si Solutii; Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner Eu, parinte ghemotoc, Andrei Tudose, Fondatorul Asociatiei Delivering Life si Alex ZAMFIR, Blogger & Realizator Radio, in calitate de moderator.

Cele 3 subiecte pe care inviatii le vor aborda sunt: 

Stiluri parentale & gestionarea emotiilor in relatia cu copilul
Parinte singur si implicatiile asupra copilului
Relatia de cuplu si cum ne facem timp pentru noi?

Stiluri parentale & gestionarea emotiilor in relatia cu copilul

Parinte singur si implicatiile asupra copilului
Relatia de cuplu si cum ne facem timp pentru noi?

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este dedicat exclusiv tatilor si viitorior tati. Participarea la eveniment este gratuita, dar necesita completarea formularului de inregistrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *