Cum de se spala pe dinti Marcus din propria initiativa..

As vrea sa stii ca, daca as pleca pe o insula pustie, periuta si pasta de dinti ar fi printre primele lucruri puse in geanta. Apoi, ca am inteles cam cum functioneaza Marcus (3 ani) si incerc cat pot sa ma pliez pe el atunci cand vreau sa-l invat un lucru bun, asa cum e spalatul pe dinti.

Lui Marcus ii place sa stea in apa si sa se joace cu ce gaseste, inclusiv sa curete cada cu fiecare periuta de dinti noua si sa goleasca pasta de dinti.

La inceput eram mega nervoasa pe el si stateam cu ochii in patru cand imi cerea sa plec din baie. 

Incet, incet m-am impacat cu ideea ca el va distruge fiecare periuta si pasta de dinti si cu ideea ca nu se va spala pe dinti o perioada.

Dimineata si seara eu ma spal pe dinti, iar el vede asta. Cand spunea ca vrea si el sa se spele, ii aduceam aminte ce a facut cu ale lui. La inceput nu a mers metoda asta, ptr ca eu a doua zi ii cumparam din nou pasta si periuta iar la urmatoarea spalare, erau puse de catre Marcus, pe furis, la joaca in apa.

O perioada, desi eu ma spalam zilnic, lui nu i-am mai cumparat, insa ii aratam pasta lui de dinti cu care s-a jucat in baie. Pentru ca voia si el.

Intre chestiile astea, stiam ca el este constient de caca si de miros si il rugam sa-mi arate dintii inainte de a se spala pe dinti si dupa. Inainte ii spuneam “ Bleach, caca”, iar dupa “ No more caca”

Iar cand nu avea cu ce sa se spele ii spuneam ca el o aiba caca pe dinti, ca s-a jucat cu pasta si periuta de dinti, iar eu nu. :)) Un schimb de aratat dintii, cum ar veni.

Dupa o perioada, cam de 2 saptamani i-am cumparat din nou pasta si periuta de dinti si cand le-a vazut parca erau din inghetata, atat de bucuros a fost. S-a spalat si le-a pus la loc, mentionand “Marcus no caca in gura.”

 

Si asa pasta si periuta stau la locul lor, iar Marcus le foloseste ptr ce au fost facute. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *