Tricotat manual nu inseamna ieftin si nici gratis

De cand am inceput sa tricotez manual la WookiWooki. Si mai ales, de cand firul pe care-l folosesc este unul de calitate, adica scump, primesc tot felul de mesaje de genul „Dar, ce, este din aur?Dar de ce costa atat de mult? Dar si eu pot sa fac.  Sau, si mai rau, duduite care incearca sa ia din comentarii posibile cliente si sa le spuna ca ele pot face mai ieftin.

Si da, poate ca aici avem de lucru. Poate ca si mie mi-a fost greu sa dau o suma pe bani pe 50 g ata, din care aproape ca nu faci nimic. Dar am spus, hai, ce poate sa fie. Banii se fac oricum. Ca aici e buba, tinem de bani de parca ii luam cu noi in pamant.

Cand am cumparat, pentru un test x g de fire si am vazut cum se simte la atingere si cat de frumos arata un produs din acele fire, m-am indragostit pe loc. A fost o dragoste atat de mare incat imi venea sa cumpar toate firele de la furnizor. Este o nostalgie moderna. O senzatie de fluturi in stomac, cand vezi ca un produs facut manual poate sa arate exact ca unul din magazin. Poate chiar si mai bine. Ca sa nu mai spun calitate si cat de usor se poate intretine, cat de cald tine si cu cata usurinta il poti imbraca pe copil.

69898580_1395203033962732_6120199144054194176_n

Iarna trecuta lui Marcus i-am facut un pulover si o cagula. Sub acel pulover ii dadeam doar o bluza subtire, in care sa stea la gradinita. Desigur, si o geaca si cagula, fara fular. Totul a fost atat de simplu. Anul asta i-am facut si pantaloni, ca sa fie si mai simplu. :)))

72076093_1420674124748956_7334336937790013440_n

Este greu sa intelegi pretul, pana nu testezi. De aceea, la cateva zile mai pun cate o reducere. Doar ca sa vada cum e tricotatul manual cu fir de calitate.

Pe langa acel fir, mai exista banii pe care ii bagi in promovare, banii pe care trebuie sa-i platesti ca taxe, banii pe etichete, bani si bani.

Dupa bani, urmeaza timpul. Timpul petrecut pentru a discuta cu clientul despre culori, forma etc. Timpul petrecut pentru a face acel produs. Timpul petrecut pentru a livra acel produs. Timpul pentru a-ti imbunatati munca. Timp, timp.

Bani si timp, suferinta cea de toate zilele. 

Iar asta este doar asa, la o prima vedere. Sunt multe alte lucruri pe care un om care lucreaza manual le face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *